عکاسی روایی چیست؟

چگونه عکاسی روایی بگیریم؟

نکات مهم عکاسی روایی چیست؟

ما امروز می‌‌خواهیم در این مقاله شما را با 0تا 100 عکاسی روایی آشنا کنیم.

پس اگر عاشق عکاسی هستید و می‌خواهید عکاسی روایی را بیاموزید تا آخر این مقاله با ما همراه باشید.

 

عکاسی روایی یا داستانی چیست؟

به تازگی این نوع فعالیت در اینستاگرام باب شده است و طرفداران زیادی را به همراه دارد. عکاسی داستانی یا روایی یعنی اینکه یک عکس بتواند روایت یک غصه باشد. اما اگر بخواهیم به زبان ساده تر و خیلی جزئی تر درباره این موضوع صحبت کنیم، می توانیم بگوییم عکاسی روایی به یک یا چند تا عکس گفته می شود که بیانگر یک موضوع و قصه باشد.

عکس روایی باید به گونه ای باشد که بیننده بعد از دیدن عکس کل قصه یا موضوع را متوجه شود. مطمئنا بعضی از ما در فضای مجازی و اینستاگرام عکس های روایی را دیده ایم ولی چون نمی دانستیم که عکس روایی چیست وقتی نگاه می کردیم متوجه داستان عکس نمی شدیم.

عکس روایی یک سبک متفاوت در حوزه عکاسی می باشد که فقط با کنار هم چیدن عکس ها می توانیم آن را خلق کنیم پس برای این کار ما نیاز به یک مکان عکاسی برای گرفتن عکس های پی د پی می باشیم تا بتوانیم داستان خودمان ار شروع کنیم

چگونه عکس روایی بگیریم

 

چگونه عکس روایی بگیریم؟

به عقیده بعضی از عکاسان روایی کتاب خواندن در زندگی بعضی از افراد به طور کامل حذف شده است.

اما تکنولوژی به کمک این افراد آمده است امروزه بیشتر مردم به جای کتاب خواندن از عکس های روایی استفاده می‌کنند. اما هنوز هم کتاب خواندن در بین بعضی از افراد رواج دارد و بسیاری از افراد طرفدار کتاب هستند.

اما قصه گویی از طریق عکس های روایی مثل نقاشی طراحی و غبره یک هنر سخت و ارزشمند به حساب می‌آید.

سوژه های مختلف در یک کادر

باید در یک عکاسی روایی توجه داشته باشید که باید به بیشتر از یک موضوع توجه کنیم تا وقتی که بیننده به عکس شما نگاه می‌کند، متوجه حجم قابل توجهی از داستان شما شود.

برای همین توجه داشته باشید که عکس هایی که می گیرید و ویرایش می‌کنید بیننده بتواند با یک نگاه متوجه داستان شما شود.

برای همین برای اینکه بتوانید بیننده داشته باشید باید اول سوژه و داستان خوبی پیدا کنید.

یعنی سوزه ای که برای بیننده جالب و جذاب باشد. در مرحله دوم باید خلاقیت داشته باشید یعنی خلاقیت در هر هنری حرف اول را می‌‌زند. خلاقیت در این رشته باید علم عکاسی داشته باشید.

یعنی باید بتوانید سوژه های خوبی مناسب عکاسی پیدا کنید و بتوانید در عکاسی روایی با خلاقیت و ذوق هنری عکس ها را طوری طراحی و ویرایش کنید که بتواند موضوع و داستان را برساند.

اما باید به این نکته هم توجه کنید که بیش از حد افراط نکنید. یعنی بعضی ها فکر می‌کنند که اگر چندین عکس را در یک عکس بیاورید می توانید موضوع داستانتان را به بیننده برسانید.

اما این تصور کاملا اشتباه است. عکاسی داستانی به این گونه است که شما باید با یک یا چند عکس موضوع داستان خود را به بیننده برسانید.

مقدمه برای شروع

مقدمه برای شروع

اگر دقت کرده باشید متوجه می‌شوید که وقتی یک کتاب را در دست می گیرید و می‌‌خواهید آن را شروع به خواندن کنید محتوا و موضوع کتاب را نمی دانید.

اما وقتی که مقدمه کتاب را می‌خوانید می بینید که با خواندن مقدمه موضوع کتاب را متوجه می‌شوید.

و وقتی که خود کتاب را می‌خوانید متوجه داستان کتاب می شوید برای عکاسی داستانی هم همین گونه باید عمل کنید.

یعنی بیننده باید با حداقل دو عکس‌ اول متوجه خلاصه و موضوع داستان عکس‌ شود.

و با دیدن عکس‌های بعدی (عکس های روایی‌ نباید بیشتر از 5 تا باشند) باید متوجه داستان شود. البته حتما باید به این نکته توجه داشته باشید که عکس‌هایی که ویرایش و طراحی می کنید باید حتما آنقدر جذاب باشد که بیننده برای دیدن ادامه عکس‌ها ترغیب شود.

پایان داستان روایی‌

همیشه در یک کتاب پایان بندی مهم ترین مسئله است. برای همین این مسئله در عکاسی روایی‌ هم مهم و تاثیر گذار است.

امروزه در بسیاری از فیلم ها باب شده است که پایان را باز تمام کنند. این موضوع می‌‌تواند در عکس‌های روایی هم اجرا شود حتما لازم نیست که پایان را با موضوعی مهم جمع بندی کنیم.

بلکه می توانیم فقط با موضوعی داستان عکس‌ را طوری جمع بندی کنیم که بیننده متوجه شود.

و یک نکته مهم که می خواهم بگویم این است که عکس‌ را طوری جمع بندی کنیم که بر اساس موضوع عکس‌ باشد. یعنی اگر موضوع عکس‌ ما خوب باشد جمع بندی را هم خوب انجام بدهیم. منظورم از موضوع خوب یک موضوع شاد است و اگر موضوع عکس روایی‌ ما غمگین باشد پایان بندی را طوری انجام بدهیم که بر طبق موضوع عکس‌ باشد.

ویرایش عکس‌ها

خیلی کم و محدود این اتفاق می‌افتد که کتابی در دست چاپ قرار بگیرد و نیازی به وبراستاری نداشته باشد. برای عکس‌ها هم همین موضوع صدق می کند یعنی یک عکس‌ روایی‌که ساخته می شود در آخر نیاز به ویرایش دارد.

ویرایش این عکس‌ها می تواند شامل تغییر رنگ برش و غیره باشد. هم چنین باید عکس ها رو به صورت منظم و با یک فیلتر رنگی کنار هم چید. اگر عکس های ما درباره زمان قدیم می باشد و نوستالژی به حساب می آید،باید از فیلتر گذشته استفاده کرد

برنامه ریزی را هرگز فراموش نکنید

یکی از مهم ترین موضوعات طراحی عکس‌ روایی‌، برنامه ریزی است. برای اینکه بتوانید بهترین عکس‌ها را ارائه دهید برنامه ریزی را هرگز فراموش نکنید. وقتی یکی از مراحل عکاسی روایی‌ را انجام می دهید باید به فکر مرحله بعدی باشید تا بتوانید موفق شوید.

یعنی وقتی در حال انجام یکی از مراحل طراحی عکس‌ روایی هستید باید به مرحله بعدی کارتان فکر کنید که چطور کارتان را پیش ببرید. به این کار برنامه ریزی می گویند که شما را در کارتان موفق تر می کند.

 

عکس های قوی

برخی از عکس‌ها قدرت دارند و بر روی ذهن بیننده تاثیر دارند.

اما برخی از عکس‌ها نه قدرت دارند و نه برای بیننده جذابیتی دارند.

حالا شما به بگویید که کدام عکس‌ بهتر است؟ عکسی که قدرت دارد و جذاب است. یا اینکه عکسی که بر روی ذهن بیننده تاثیری ندارد و برای بیننده جذاب نیست؟

بعضی از عکاسان تصور می کنند که اگر در کار خود از عکس‌های زنده و روان استفاده کنند کار آن ها جذاب تر است.

اما اینطور نیست بعضی وقت ها یک عکس‌ ثابت چنان تاثیری بر روی روح و روان و ذهن ادم تاثیر می گذارد. که هیچ عکس‌ زنده ای این تاثیر را ندارد.

اما به این موضوع هم توجه کنید که بعضی اوقات عکس‌‌های زنده می توانند تاثیر بیشتری از عکس‌‌های ثابت داشته باشند.

کپی نکنید

مطمئنا هیچ بیننده ای از عکس های کپی خوشش نمی آید.

پس باید کاری که طراحی می کنید یونیک و اصیل باشد.

برای بیشتر دیده شدن متفاوت باشید یعنی پروژه ای که انجام می دهید متفاوت تر از بقیه باشد. و حتی سعی کنید تصاویر جدید را خودتان خلق کنید مخصوصا اگر در زمینه داستانی یا روایی بودن عکس ها باشد بهتر است دنبال سوژه ای بگردید تا عکاسی داستانی را به اسم ثبت کنید.

 

جمع بندی

در متن بالا تمام سعیمان را کردیم که تمام نکات عکاسی روایی‌ را بیان کنیم.

امیدواریم که این مقاله برایتان مفید بوده باشد و کامل و جامع متوجه عکاسی روایی‌ شده باشید.

 

با ما در زمینه عکاسی و آتلیه در ارتباط باشید